MAGAZİN GAZETE DERGİ TV | Türkiye'nin En Kolay Okunan Haber Magazin Sitesi

19 Mart 2024 Salı 08:07
Chrome Kullanıyorsanız:
1.Tarayıcınızın sağ üstündeki, şuna benzeyen düğmeye tıklayın:
2.Options veya Seçenekler yazan kısma tıklayın.
3.Home Page veya Ana sayfa yazan kısma sitemizin adresini yapıştırın ve kaydedin.

Firefox Kullanıyorsanız:
Sitemizin adresinin tamamını seçin ve tutup anasayfa düğmesine sürükleyin.

Anasayfa düğmesi genelde şöyle görünür:

ANASAYFA GÜNDEM GÜNCEL Omicron nasıl ortaya çıktı!

Görüş ve Düşünceleriniz?

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhattapları tarafından dava açılabilmektedir.

KEŞFEDEN ANLATTI

Omicron nasıl ortaya çıktı!

Omicron Varyantı keşfeden bilim insanı Güney Afrikalı doktor Angelique Coetzee, Omicron varyantının nasıl ortaya çıktığı
19 Aralık 2021 Pazar 01:28

Omicron Varyantı keşfeden bilim insanı Güney Afrikalı doktor Angelique Coetzee, Omicron varyantının nasıl ortaya çıktığını, Omicron varyantın pandeminin gidişini nasıl etkileyeceğini ve aşıların Omicron varyantına karşı etkili olup olamayacağını da anlattı…

Dünya yaklaşık 2 yıldır salgınla uğraşıyor. Koronavirüsle mücadelede bütün dünyada devam ediyor. Koronavirüs dünyada ülkeler arası büyük bir hızla yayılmaya başladıktan sonra aşılamadaki yavaşlama yeni varyantlar ortaya çıkmaya başladı.

Varyantların ölümcül mü yayılma hızı daha mı hızlı soruları cevabını bekliyor. Omicron varyantı geçtiğimiz haftalardan beri sıklıkla duyuluyor. Varyantın ne zaman ve nerede ortaya çıktığının net bir cevabı henüz yok. Yeni varyantın hakkında detaylı bilgilere sahip olmak büyük önem arz ediyor...

Varyantı keşfeden doktorun açıklamaları şöyle;

Bu varyantı keşfim bir süreçten çok klinik bir tecrübeydi. Olay şu şekilde gelişti: Çalıştığım kliniğe bir hasta geldi kendisini muayene ettim. Yaşadığı semptomları dinledim. Kendisinin geçmişini titizlikle okudum.

Bazı şeyler mantıklı gelmedi, daha sonra hastamı koronavirüs için test ettim ve test pozitif geldi. Daha sonra hastanın ailesi de geldi ve muayene olmak istedi.

Yanlış ve farklı giden bir durumla karşı karşıya olduğumu anladım. Onların da testleri pozitif geldi. Diğer gördüğüm hastalar kovid-19 ile ilgili 7 hasta daha gördüm. Delta varyantının normal semptomlarımdan farklı daha önce karşılaşmadığımız semptomlar pozitif çıktı.

Komiteyi uyardım testi pozitif çıkan deltadan farklı semptomlar gördüğümü ve başka bir şeyin habercisi olacağını söyledim. Hemen bir dizileme analizi yaptım 5 gün sonra omicron adında yeni bir varyant olduğunu ve virüsün bir kez daha mutasyona uğradığını duyurduk.

'BU DURUMA ALIŞMAK ZORUNDAYIZ'

Aslında bu durumu fark ettiğimde korkmadım, içimden kendime 'bir daha olmasın' dedim. Aslında biz bir varyant daha bekliyorduk. Aralık sonu ocak başı olacağını tahmin ediyorduk. Noel bayramı ve yılbaşı nedeniyle kutlamalar, kalabalık ortamların bir araya gelmesiyle ortaya çıkmasını bekliyorduk. Maalesef bu duruma alışmak zorundayız.

Omicron varyantının diğer varyantlardan çok daha bulaşıcı olduğunu biliyoruz. Virüsü başka bir ülkeye yaymak için çok fazla insana ihtiyacınız yok, sınırı kapatmak bir işe yaramayacak.

'HAZIRLIKLI OLMAMIZ GEREKİYOR'

Şu anda koronavirüs ve varyantların pandemisinden geçiyoruz. Bu pandeminin grip gibi endemik salgına dönüşeceğine düşünüyorum. Yine de çok dikkatli olmamız gerek. Gelecekte diğer pandemiler için hazırlıklı olmamız gerekiyor.

AŞI ÇAĞRISI

Şimdilik bulunduğum yerde Güney Afrika'da sıkı bir karantina uygulanmıyor. Aşıların bu hastalığa karşı etkili ve koruyucu olduğunu söylemek mümkün. Aşı olduğumuz sürece insanları hastaneden uzak tutabiliriz.

Hastaneye omicron varyantı şikayetiyle gelen hasta sayısı endişe verici değil. Delta varyantı gibi bir durum başlarsa ciddi karantinaları dikkate almak gerekir. Mevcut aşılar insanları ciddi varyanta karşı koruyor.

Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.

Etiketler: omicron varyant bilim adamı virüs aşı doktor Angelique Coetzee koronavirüs pandemi güney afrika klinik ölümcül kovid-19 Delta varyantı noel bayram yılbaşı semptom şikayet pozitif mgd haber güncel m041028
İLGİLİ HABERLER

SALGIN HASTALIK

3 farklı virüs!

Prof. Dr. Ateş Kara son günlerde Türkiye'yi vuran 3 farklı virüs hakkında uyarı açıklaması yaptı. devamı...

SAKIN AÇMAYIN!

Twitter'da şarkı virüsü

Son zamanlarda hızla yayılmaya başlayan Twitter virüsü, Twitter kullanıcılarını şimdiden bıktırdı devamı...

ŞİFRE ENGELLEMESİ YAPIYOR

Fidyeci virüse dikkat!

Sosyal medyada CryptoLocker olarak bilinen virüs bilgisayarınızın dosyalarına sızdıktan sonra sizden fidye istiyor. devamı...

YENİDEN Mİ GELİYOR?

Denizli'de Ebola virüsü paniği!

Denizli'de yüksek ateş ve sıtma şikayetiyle hastaneye başvuran bir kişi, Ebola virüsü şüphesiyle tedavi altına alındı. devamı...

HALA ARTIYOR

Ebola virüsü 8 bin kişiyi öldürdü

Dünya Sağlık Örgütü, Ebola virüsünden etkilenen Batı Afrika ülkelerinde ölenlerin sayısının 8 bini aştığını bildirdi. devamı...

FACEBOOK

YORUMLAR

TOPLULUK

YORUMLAR (0)

Yorum yapabilmek için üye olmalı ve giriş yapmalısınız.

Üye Olun Giriş Yapın

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans, en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.