Kullanıcılar ise kendi aralarında ikiye bölünmüş durumda, bir taraf bunu çok önemli bir teknolojik ilerleme olarak algılamaya meyilli, diğer taraf ise bunun teknolojik olarak önemli bir adım olmasından ziyade son kullanıcı açısından anlamsız olduğunu savunuyor. Kablosuz şarj tekniğini sizin için anlaşılır hale getirmeye çalışalım ve teknolojik devrim olup olmadığına siz karar verin.
Eğer lisede fizik dersini iyi dinlediyseniz, özellikle elektromanyetik alan ve endüksiyon akımı konularını hatırlıyorsanız bu teknolojinin nasıl çalıştığını kabaca biliyorsunuz demektir. Hatta ileri gidelim ve bütün çocukların derslerine iyi çalıştıklarını farzedelim. Bu durumda lise çağındaki bütün çocuklar bunu biliyor olmalı. İşte bütün çocukların bildiği bu tekniği belli kurallara bağlamak üzere pekçok firma bir araya gelerek 2008′in sonlarında WPC (Wireless Power Consortium) adıyla bir konsorsiyum oluşturdular. Bu oluşumda başlangıçta ConvenientPower Limited, Fulton Innovation LLC, Logitech SA, National Semiconductor Corporation, Royal Philips Electronics N.V., Sanyo Electric Co. Ltd., Shenzhen Sang Fei Consumer Communications Co. Ltd. ve Texas Instruments Incorporated yer aldı. 2009 yılında Nokia ve 2011 yılında Huawei and Visteon firmaları WPC’nin üyeleri oldular. 2012 yılı Ekim ayı itibariyle WPC’nin 100′den fazla üyesi bulunmakta.
WPC 2009 yılında Qi adındaki kablosuz güç iletim standardını hazırlayarak kullanıma sundu. Aslında Qi kablosuz güç iletimi için çok güzel bir isim, çünkü bu isim çince enerji akışını temsil eden Qi‘den esinleniyor.
Yürürlükte olan Qi standardı sadece 5 watt’a kadar olan düşük güç seviyeleri için geçerli. 120 Watt’a kadar olan orta güç seviyeleri için standart üzerinde ise çalışmalar sürüyor.
Qi standardında tanımlı iki tip cihaz var, güç sağlayan cihaz olan ‘Baz İstasyonu’ ve güç tüketen cihaz olan ‘Mobil Cihaz’. Her iki cihazda da basit anlamda birer bobin var, bir bobinde oluşturulan manyetik alan, diğer bobin üzerinde indüksiyon akımı oluşturuyor ve mobil cihaz şarj oluyor. Peki bu kadar basitse bu iş neden bu kadar büyük firmalar bir araya gelip beraber çalışıyorlar? Burada enerji verimliliği, sağlık ile ilgili kaygılar ve cihazlar arası uyumluluk ön plana çıkıyor. Standarda uygun cihazlar
ilkelerine uyuyorlar.
Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.
Etiketler:Bu habere yorum yapan ilk siz olun!
Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans,
en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve
öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.