MAGAZİN GAZETE DERGİ TV | Türkiye'nin En Kolay Okunan Haber Magazin Sitesi

19 Mart 2024 Salı 10:40
Chrome Kullanıyorsanız:
1.Tarayıcınızın sağ üstündeki, şuna benzeyen düğmeye tıklayın:
2.Options veya Seçenekler yazan kısma tıklayın.
3.Home Page veya Ana sayfa yazan kısma sitemizin adresini yapıştırın ve kaydedin.

Firefox Kullanıyorsanız:
Sitemizin adresinin tamamını seçin ve tutup anasayfa düğmesine sürükleyin.

Anasayfa düğmesi genelde şöyle görünür:

ANASAYFA GÜNDEM GÜNCEL FESTİVAL Berlin Türk Film Festivali Başlıyor

Görüş ve Düşünceleriniz?

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhattapları tarafından dava açılabilmektedir.

GOLDEN TOR AWARDS

Berlin Türk Film Festivali Başlıyor

Hayalini Paylaş (Share your Dream) sloganıyla yola çıkan ve ilk defa yapılacak olan Berlin Türk Film Festivali başlıyor.
22 Şubat 2022 Salı 17:00

Hayalini Paylaş (Share your Dream) sloganıyla yola çıkan ve ilk defa yapılacak olan Berlin Türk Film Festivali başlıyor.

Golden Tor Ödülleri Sahiplerini bekliyor...

Berlin’de ilk defa bir sinema festivali olarak düzenlenecek olan BTFF – Berlin Türk Film Festivali, Berlin Halkı ile buluşmanın heyecanını yaşıyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenecek olan BTFF – Berlin Türkish Film Festival formatı vizyoner ve yenilikçi bakış açısına sahip genç ve dinamik bir ekip ile Cenk Yengiloğlu tarafından hazırlanıyor. Dünya Kültür şehri Berlin’de Türk Film kültür ve sanat hayatına katkı sağlamayı amaçlayan ve dahi sinema sanatı ve sanatçılarına destek olmayı hedefleyen Berlin Türk Film Festivali 05-11 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

BTFF - Berlin Türk Film Festivalinin başkanlığını başarılı ve tecrübeli bir isim olan Yapımcı Yönetmen Senarist Cenk Yengiloğlu yapıyor. Berlin Türk Film Festivali isim hakları ve marka sahibi olan Festival Başkanı Cenk Yengiloğlu "Almanya’nın Sinema ve Kültür başkenti Berlin’de ilki yapılacak olan BTFF - Berlin Türkisches Film Festival sayesinde sinemanın görsel gücünden yararlanarak amacımız, Berlin’de Türk sinema sanatının uluslararası düzeyde duyulması ve sunulması sağlamaktır." diye konuştu.

BTFF - Berlin Türk Film Festivali organizasyonu Türk sinemasının en çok konuşulan örneklerinden en yeni yapımlarına, uluslararası festivallerde prömiyer yapmış ödüllü Türk filmlerinden klasiklere, efsane yönetmenlerden iz bırakan başyapıtlara ve kült filmlere kadar bir çok özelliğe sahip olacak olan festivalde; söyleşiler, özel gösterimler ve festival sohbetleriyle en ünlü Türk ve Alman sinemacıların buluşacağı platformlar oluşturulacak. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması ile birlikte Ulusal Kısa Film Yarışması ve Üniversite Öğrencileri Arası Kısa Film yarışmaları ile genç sinemacıları desteklemeyi amaçlamaktadır.

Berlin Türk FF – Berlin Türk Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Yarışma bölümü ve Ulusal Kısa Film Yarışması başlıkları altında izleyicisi ile buluşacaktır. Ulusal Yarışmada büyük ödül olarak En İyi Film’e GOLDEN TOR verilecektir. Ayrıca festival de Ünlü Alman Yönetmen Fritz Lang anısına Jüri Özel Ödülü, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Özgün Müzik, En İyi İlk Film dallarında da SILVER TOR ödülleri verilecektir.

Berlin Türk FF – Berlin Türkisches Film Festival büyük jürisinde; Abdullah Oğuz (Yapımcı ve Yönetmen), Nida Karabol (Yapımcı), Öktem Başol (Sinema Yazarı, Akademisyen ve Senarist) ve Mehmet Çepiç (Oyuncu) yer alacaktır. Kısa Film Jürimizde ise; Doç. Dr. Ragıp Taranç ve Raşit Çelikezer (Yönetmen-Senarist) yer alacaktır.

“GOLDEN TOR”

AWARDS FIND THEIR OWNERS…
5 Kasım – 11 Kasım 2022 tarihinde Sinema ve Kültür başkenti Berlin’de yapılacak olan Berlin Türkisches Film Festival (Berlin Türk Film Festivali) tüm Berlinliler davetlidir.

Festival Bünyesinde yapılacak olan etkinlikler ise;

MASTER CLASS
Türkiye (İstanbul) ve Almanya (Berlin) sinemasının önde gelen önemli isimleri ile Sinema üzerine Master Class’lar düzenlenecektir.

WORKSHOP
Türk (İstanbul) ve Alman (Berlin) iki sinema okulunun öğrencileriyle yapacakları ortak kısa film çalışmaları yapılacaktır.

KONSER - SERGİ
Festivalimiz uygun alan ve şartlar oluşturarak diğer sanat dallarını festival kapsamı içine alarak destekleyecektir.

KISA FİLM
Berlin’de Türk sinema yönetmenlerinin kısa ve animasyon filmlerinin izleyiciyle buluşması sağlanacaktır.

MOBİL SİNEMA
Özel tasarlanarak sinema salonu haline dönüştürülen bir TIR’ı Berlin’in en yoğun turist alan yeri Brandenburg Tor’da müsahit bir alana yerleştirilecektir.

SÖYLEŞİLER
Nostaljik ve en yeni Türk filmleri Almanca alt yazılı gösterimi Yönetmenlerin ve oyuncuların katılımıyla düzenlenen söyleşiler yapılacaktır.

PANELLLER
Türk ve Alman sinemaları üzerine Türk ve Alman akademisyenlerin ve sinema çevrelerinin katılacağı paneller düzenlenecektir.

ÖDÜL TÖRENİ
Ulusal televizyon kanalından canlı yayın ve sürpriz showlar ile BTFF Kapanış gecesi ve ödül töreni yapılacaktır.

Başvuru için:

BTFF - Berlin Türk Film Festivaline başvurular, e posta yoluyla ve ıslak imzalı adrese teslim festival formları ile yapılıyor. Festival programında yer alacak filmler için son başvuru tarihi 1 Temmuz 2022. 60 dakikadan kısa olmayan uzun metraj kurmaca ve 20 dakikadan uzun olmamak şartı ile 01 Ocak 2018 – 2021 yılları arasında yapımı gerçekleşmiş filmler festivale başvurabilirler.

Festivalin yönetmeliklerine ve başvuru belgelerine  aşağıda bulunan linklerden ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU VE YÖNETMELİKLER İÇİN TIKLAYINIZ

ULUSAL UZUN METRAJ BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ...

ULUSAL KISA FİLM BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ...

ÖĞRENCİ FİLMLERİ BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ...

Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.

Etiketler: Berlin Türk Film Festivali Berlin Türkisches Film Festival Berlin Turkish Film estival Berlin Golden Tor Türk Film Festival Cenk Yengiloğlu uzun metraj film kısa film uzun metraj ödül sinema üniversite öğrenci yapımcı yönetmen senarist kültür sanat Fritz Lang istanbul Alman Almanya master class Brandenburg Tor Ulusal Uzun Metraj Yarışma Ulusal Kısa Metraj Yarışma Silver Tor mgd haber güncel m041028

FACEBOOK

YORUMLAR

TOPLULUK

YORUMLAR (0)

Yorum yapabilmek için üye olmalı ve giriş yapmalısınız.

Üye Olun Giriş Yapın

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans, en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.