MAGAZİN GAZETE DERGİ TV | Türkiye'nin En Kolay Okunan Haber Magazin Sitesi

27 Nisan 2024 Cumartesi 14:11
Chrome Kullanıyorsanız:
1.Tarayıcınızın sağ üstündeki, şuna benzeyen düğmeye tıklayın:
2.Options veya Seçenekler yazan kısma tıklayın.
3.Home Page veya Ana sayfa yazan kısma sitemizin adresini yapıştırın ve kaydedin.

Firefox Kullanıyorsanız:
Sitemizin adresinin tamamını seçin ve tutup anasayfa düğmesine sürükleyin.

Anasayfa düğmesi genelde şöyle görünür:

ANASAYFA GÜNDEM DÜNYADAN Yahudilere kayak yasak

Görüş ve Düşünceleriniz?

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhattapları tarafından dava açılabilmektedir.

DİNİ NEFRET

Yahudilere kayak yasak

İsviçre polisi, bir kayak kiralama mağazasının artık Yahudi müşterilere kayak ve kızak kiralamayacağını duyurması...
15 Şubat 2024 Perşembe 01:32

İsviçre polisi, bir kayak kiralama mağazasının artık Yahudi müşterilere kayak ve kızak kiralamayacağını duyurması üzerine soruşturma başlattı. Ünlü tatil beldesi Davos'taki mağaza şimdi kararını tersine çevirdi.

Müşterileri yasak konusunda bilgilendiren İbranice tercüme edilmiş tabelaları kaldırdı. Ancak pek çok kişi, davanın İsviçre'nin ayrımcılığa ve ırksal veya dini nefreti kışkırtmaya karşı yasalarının açık bir ihlali olduğunu savundu.

İsviçre Yahudi Cemaatleri Federasyonu, işaretleri açıkça ayrımcı olarak nitelendirerek kınayarak kendi yasal davasını başlattı.

Spor mağazalarının vitrinine asılan posterler, hırsızlık da dahil olmak üzere olaylar nedeniyle "artık Yahudi kardeşlerimize spor ekipmanı kiralamadığımız" konusunda müşterilere bilgi verdi.

Pischa dağ restoranının bir parçası olan söz konusu mağaza, ilk açıklamasında ekipmanların çoğu zaman iade edilmediğini ve personelinin artık terk edilmiş kızakları bulmak için dağ yamaçlarını tarama "zorluğunu" istemediğini söyledi. Ancak posterler asıldıktan sadece 24 saat sonra, bir protesto fırtınasının ardından posterler indirildi. Davos Belediye Başkanı Philipp Wilhelm İsviçre medyasına şunları söyledi: "Antisemitizm, ırkçılık ve ayrımcılığın her türü kınanmalıdır. Bunun Davos'a ait bir yanı yok."

Mağazanın müdürü, posterin "kötü ifadelerle" yazıldığını kabul ederek özür diledi. Yahudi müşterilerin hemen memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Ancak İsviçreli ırkçılık karşıtı gruplar, birkaç kişinin iddia edilen kötü davranışları nedeniyle tüm bir ırksal, dini veya etnik grubu hedef almanın beceriksiz ifadelerden daha ciddi olduğuna dikkat çekiyor; aslında ırkçılığın ve ayrımcılığın klasik bir göstergesidir.

Hırsızlığı ve hasarı önlemenin daha iyi bir yolunun, birçok kayak kiralama mağazasının zaten yaptığı şeyi yapmak olacağını söylüyorlar: müşterilerden kimlik ve kredi kartı almak.

Ayrıca her yıl düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'na ev sahipliği yapan Davos'un Yahudi ziyaretçileriyle zor durumda kalması ilk kez olmuyor. Tesis, giderek artan sayıda ziyaret eden İsrail'in Ortodoks Yahudi cemaati arasında popüler hale geldi ve turizm kurulu başkanı, konukların ev sahiplerine saygısız davranan vakaların yaşandığını söyledi.

Turistler ve ev sahipleri arasında algılanan gerilimleri ele almak için yakın zamanda bir çalışma grubu oluşturuldu ve her iki taraf da zorluklar yaşandığı konusunda hemfikirdi.

Ancak 7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırıları ve Gazze'deki savaşın ardından Avrupa genelinde antisemitizm vakalarının artmasıyla birlikte, kayak kiralama dükkanının gafları çoğu kişiye sadece aptalca değil aynı zamanda ırkçı da görünüyor. Sonuçta, aralarında Davos'un da bulunduğu İsviçre tatil köyleri, yıllar içinde bazıları kusursuz davranmayan büyük gruplara ev sahipliği yaptı.

Rus oligarklarından ve Körfez ülkelerindeki petrol patronlarından çılgın parti ve kokain alışkanlıklarıyla tanınan genç Zürih bankacılarına veya tüm gece boyunca yüksek sesle kayak sonrası eğlenceye katılma eğilimleri olan İngiliz paket tatilcilerine kadar .

Görünen o ki hiçbiri, Pischa kayak kiralama mağazasının Yahudi müşterilerini hedeflediği gibi özel olarak hedef alınmadı.

Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.

Etiketler: İsviçre Yahudi kayak ırkçılık din Philipp Wilhelm Davos ortodoks nefret mgd haber güncel m041028

FACEBOOK

YORUMLAR

TOPLULUK

YORUMLAR (0)

Yorum yapabilmek için üye olmalı ve giriş yapmalısınız.

Üye Olun Giriş Yapın

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans, en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.