MAGAZİN GAZETE DERGİ TV | Türkiye'nin En Kolay Okunan Haber Magazin Sitesi

19 Mart 2024 Salı 08:43
Chrome Kullanıyorsanız:
1.Tarayıcınızın sağ üstündeki, şuna benzeyen düğmeye tıklayın:
2.Options veya Seçenekler yazan kısma tıklayın.
3.Home Page veya Ana sayfa yazan kısma sitemizin adresini yapıştırın ve kaydedin.

Firefox Kullanıyorsanız:
Sitemizin adresinin tamamını seçin ve tutup anasayfa düğmesine sürükleyin.

Anasayfa düğmesi genelde şöyle görünür:

ANASAYFA GÜNDEM DÜNYADAN Kuzey Kore de içki yasak

Görüş ve Düşünceleriniz?

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhattapları tarafından dava açılabilmektedir.

GÜLMEK YASAK

Kuzey Kore de içki yasak

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un gülmeyi, içki içmeyi, doğum günü kutlamayı ve cenazelerde sesli ağlamayı yasakladı.
23 Aralık 2021 Perşembe 00:27

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un gülmeyi, içki içmeyi, doğum günü kutlamayı ve cenazelerde sesli ağlamayı yasakladı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un 'un kameralar önündeki ilk görüntüsü, dünyada şok etkisi yarattı.

Koronavirüs salgınıyla birlikte zirveye çıkan kıtlık ve enerji kriziyle bunalan yeryüzünün en yalnız ülkesi Kuzey Kore, Kim Jong-un'un babası Kim Jong Il'i eşi benzeri görülmemiş şekilde anıyor.

Kimin yüzünden düşen bin parça…

1994 yılında iktidarı ele geçirdikten sonra 2011'de kadar Kuzey Kore'yi yöneten Kim Jong Il, 17 Aralık tarihinde hayatını kaybetmişti. Kuzey Koreliler, başta başkent Pyongyang olmak üzere tüm şehirlerde Kim Jong Il'in anıtları önünde saygı duruşunda bulunuyor.

Kim Jong-un ise, babasının ölümünün onuncu yılında 11 günlük bir yas ilan etti. Buna göre, 11 gün boyunca gülmek ve içki içmek yasak olacak, doğum günleri kutlanamayacak.

Kamuya açık alanlarda mutluluk ifadeleri sergilenemeyecek ve boş zaman faaliyetlerine izin verilmeyecek. 11 günlük dönemde yakınları ölenler sesli şekilde ağlayamayacak. Yalnızca 17 Aralık için geçerli yasak ise, marketlerin kapanması oldu.

37 yaşındaki Kuzey Kore lideri, başkent Pyongyang'daki resmi anma törenlerinde ilk kez halkın önüne çıktı. Kim, Pyongyang'ın ünlü meydanını dolduran kalabalıkla birlikte babasının resmi önünde eğildi.

Daha önce de giydiği ve içerisinde oldukça zayıf göründüğü siyah bir trençkot ceketle halkın karşısına çıkan Kim Jong-un'un, yüzünden düşen bin parçaydı.

Kuzey Koreliler gün ortasında üç dakika boyunca çalan sirenler eşliğinde sessizliğe gömüldü; bu sırada trenler, gemiler ve araçlar ülkeyi 17 yıl boyunca yöneten Kim Jong-Il için korna çaldı.

69 yaşında kalp krizinden hayatını kaybeden ve ölüm haberi iki gün boyunca saklanan Kim Jong Il için her yıl 10 günlük yas ilan ediliyordu, bu yıl sürenin 11 güne çıktığı göze çarpıyor.


Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.

Etiketler: Kim Jong-un koronavirüs Kuzey Kore gülmek yasak cenaze içki sabah milliyet doğum günü Pyongyang mgd haber güncel m041028
İLGİLİ HABERLER

DİNİ NEFRET

Yahudilere kayak yasak

İsviçre polisi, bir kayak kiralama mağazasının artık Yahudi müşterilere kayak ve kızak kiralamayacağını duyurması... devamı...

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE

Elektronik sigaralar yasaklanıyor

İngiltere hükümeti, elektronik sigara kullanan artan sayıda gençle mücadele planlarının bir parçası olarak tek... devamı...

AKILLANMIYORLAR!

Reklam için SMS gibi arama da yasak

Reklam SMS’lerinin yasaklanmasının ardından tüketici bu kez sesli aramalar yoluyla rahatsız ediliyor. devamı...

BİRLİKTE GÖRÜNMÜYORLAR

Yapımcıdan dizi aşıklarına yasak

Fox Tv'nin Kiraz Mevsim'i dizisinin iki başrol oyuncusu Serkan Çayoğlu ve Özge Gürel'in aşk yaşadığı ortaya çıktı devamı...

YASAK YAYILIYOR

Selfie Çubuğu yasaklandı

Son zamanların en popüler ürünlerinden olan Selfie çubukları, Disneyland parklarına gelen ziyaretçilere yasaklandı. devamı...

FACEBOOK

YORUMLAR

TOPLULUK

YORUMLAR (0)

Yorum yapabilmek için üye olmalı ve giriş yapmalısınız.

Üye Olun Giriş Yapın

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans, en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.