MAGAZİN GAZETE DERGİ TV | Türkiye'nin En Kolay Okunan Haber Magazin Sitesi

21 Kasım 2024 Perşembe 21:45
Chrome Kullanıyorsanız:
1.Tarayıcınızın sağ üstündeki, şuna benzeyen düğmeye tıklayın:
2.Options veya Seçenekler yazan kısma tıklayın.
3.Home Page veya Ana sayfa yazan kısma sitemizin adresini yapıştırın ve kaydedin.

Firefox Kullanıyorsanız:
Sitemizin adresinin tamamını seçin ve tutup anasayfa düğmesine sürükleyin.

Anasayfa düğmesi genelde şöyle görünür:

ANASAYFA EKONOMİ SEKTÖREL 10 Milyon kişi ölecek !

Görüş ve Düşünceleriniz?

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhattapları tarafından dava açılabilmektedir.

YENİ İLAÇ GELİŞTİRİLMELİ

10 Milyon kişi ölecek !

"Eğer yeni ilaçlar geliştiremezsek 2050 yılına geldiğimizde, tüm dünyada direnç kazanan hastalıklardan insanlar ölecek"
14 Mayıs 2015 Perşembe 17:47

'BRIC' kavramının mucidi İngiliz ekonomist O'Neill "Eğer yeni ilaçlar geliştiremezsek 2050 yılına geldiğimizde, tüm dünyada direnç kazanan hastalıklardan yılda en az 10 milyon insan ölecek" dedi.

İngiliz Ekonomist Jim O’Neil, yeni ilaçların geliştirilmemesi halinde antibiyotiklere karşı direnç kazanan hastalıkların dünyada 2050’ye kadar yılda 10 milyona insanın ölümüne neden olabileceğini belirterek, G-20 ülkelerine birlikte çalışma çağrısı yaptı.

Uluslararası finans piyasalarında Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'i aynı kategoride değerlendirerek "BRIC" kavramını ilk kullanan kişi olarak tanınan İngiliz ekonomist Jim O'Neill, soruları yanıtladı.

İngiltere Başbakanı David Cameron’ın kendisinden "Antimikrobik Direnç Değerlendirmesi" çalışmasına başkanlık etmesini istediğini belirten O’Neill, önümüzdeki dönemde gerekli ilaçların geliştirilmemesi halinde dünyada milyonlarca insanın hayatının kaybedeceğini, antibiyotiklere direnç kazanan hastalıkların küresel ekonomiye milyarlarca dolar ek maliyet getireceğini anlattı.

O’Neill, "Eğer yeni ilaçlar geliştiremezsek ve bugünkü gibi yaşamımıza devam edersek, 2050 yılına geldiğimizde, tüm dünyada direnç kazanan hastalıklardan yılda en az 10 milyon insan ölecek. Antibiyotiklere karşı direnç kazanan mikrobik hastalıkların bugünden 2050 yılına kadar küresel ekonomiye toplam maliyeti ise 100 trilyon doları bulacak. Hiçbir şey yapmadan durmanın bedeli çok yüksek" diye konuştu.

Antibiyotik kullanımına direnç kazanan hastalıklara yönelik daha etkin ilaçların geliştirilebilmesi için tüm ülkelerin ve sektörü temsilcilerinin bir araya gelerek ortak bir fon oluşturması gerektiğini belirten O’Neill, aksi takdirde küresel ekonomiyi tehdit edebilecek derecede büyük maliyetlerle karşılaşılacağı uyarısında bulundu.

Jim O’Neill, şöyle devam etti:

"Bu durumun ortadan kalkması için daha iyi tanı hizmetlerini oluşturmamız ve daha fazla ilacın geliştirilmesini sağlamak zorundayız. Yaptığımız değerlendirme çalışmasında önümüzdeki 10 yıl içerisinde 15 yeni ilaç geliştirebiliriz. Bu küresel ölçekte yaklaşık 16 ila 37 milyar dolarlık bir yatırımla yapılabilir. Bu birçok insana fazla bir meblağ olarak görünebilir. Ama 100 trilyon dolarlık potansiyel maliyetle kıyaslanınca hiçbir şey. Hiçbir şey yapmamanın bedelinin çok daha ağır olabileceğini düşünüyoruz."

"Ortak mücadele fonu kuralım"

O’Neill, tüm küresel ekonomiyi tehdit edebilecek antibiyotiklere direnç kazanmış hastalıklara yönelik gerekli ilaçların geliştirilmesi için gerekli maddi katkının önce uluslararası ilaç şirketleri ardından da hükümetler tarafından desteklemesi gerektiğini vurgulayarak, "Antimikrobik direnç alanında yaklaşık 2 milyar dolarlık yeni küresel bir inovasyon fonu kurulmasını öneriyoruz. Biz dört yıl boyunca yıllık 400 milyon dolarlık katkının ilaç şirketleri tarafında yapılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

O’Neill, "Bu gerçekten çok büyük bir problem. Antibiyotiklere bağışıklığın sağlayan hastalıklar ülkelere, insanların tenlerinin rengine, demokrasilerine, gelişmiş ekonomi, gelişmekte olan ekonomi olup olmalarına göre değişiklik yaratmıyor. Bu zorluk herkes için geçerli" diye konuştu.

"Türkiye’nin G-20 ajandasına almasını isteriz" Hastalıkların antibiyotiklere karşı direnç kazanmasının küresel ekonomi için büyük bir risk oluşturduğunun altını çizen O’Neill, şöyle konuştu: "Eğer biz bu girişimi bir yıl önce başlatmış olsaydık Türkiye’nin G-20 başkanlığı sırasında öncelikleri arasına bu konuyu almasını isteyebilirdik. Geçen yılın sonlarına doğru bu konuda çalışmaya başladık. Eğer Türkiye bu konuda bir etki sağlayabilirse, G-20’de Türkiye’nin ajandasında bu konunun da olmasını isteriz. Küresel ekonominin bir araya gelerek mevcut antibiyotiklere, ilaçlara karşı direnç kazanan mikropları hedefleyen yeni ilaçların geliştirilmesi için çalışması gerekiyor. Büyük oyuncular olmadan bu sorunu çözemezsiniz. Önümüzdeki yıl Çin G-20’ye başkanlık yapacak. Çin daha önce böyle bir göreve gelmediğini için son derece önemli bir an olacak. Dünyanın en büyük ekonomisi olmaya doğru ilerliyorlar. Tüm dünyaya küresel ekonomideki büyümedeki önemlerini göstermenin en iyi yollarından birisi de küresel anlamda bu sorununun çözülmesi için liderliği üstlenmeleri olacaktır."

Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.

Etiketler: BRIC Jim O’Neil mgd haber güncel m041028
İLGİLİ HABERLER

UMUTLAR YEŞERİYOR

Pınar Özcan'dan Tüp Bebek Şansı

Prof. Dr. Pınar Özcan Tüp Bebek tedavisinde gebelik şansını etkileyen birden fazla faktör bulunmaktadır... devamı...

EN GEÇ BELEDİYE BAŞKANI

Kemal Çamlıyurt Berlin’de

Türkiye'nin en genç Belediye başkanı Kemal Çamlıyurt Avrupa Şampiyonası için Berlin’e geldi. Ardahan Damal Belediye... devamı...

RESTORANT RESİM GALERİ

Löwenbräu Hotel Restaurant

Köln şehrinin merkezinde bulunan Löwenbräu Hotel Restaurant 'ın sahibi Fazıl Bay "Bu restorant da hiçbir resim... devamı...

DİNİ NEFRET

Yahudilere kayak yasak

İsviçre polisi, bir kayak kiralama mağazasının artık Yahudi müşterilere kayak ve kızak kiralamayacağını duyurması... devamı...

MİLLİ HALTERCİMİZ

Kaan Kahriman Avrupa Şampiyonu!

Milli haltercimiz Kaan Kahriman Avrupa Halter Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Bulgaristan'da düzenlenen... devamı...

FACEBOOK

YORUMLAR

TOPLULUK

YORUMLAR (0)

Yorum yapabilmek için üye olmalı ve giriş yapmalısınız.

Üye Olun Giriş Yapın

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans, en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.