MAGAZİN GAZETE DERGİ TV | Türkiye'nin En Kolay Okunan Haber Magazin Sitesi

22 Kasım 2024 Cuma 04:45
Chrome Kullanıyorsanız:
1.Tarayıcınızın sağ üstündeki, şuna benzeyen düğmeye tıklayın:
2.Options veya Seçenekler yazan kısma tıklayın.
3.Home Page veya Ana sayfa yazan kısma sitemizin adresini yapıştırın ve kaydedin.

Firefox Kullanıyorsanız:
Sitemizin adresinin tamamını seçin ve tutup anasayfa düğmesine sürükleyin.

Anasayfa düğmesi genelde şöyle görünür:

ANASAYFA TEKNOLOJİ ELEKTRONİK Çocuklar için kod yazma programı

Görüş ve Düşünceleriniz?

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhattapları tarafından dava açılabilmektedir.

HOUR OF CODE

Çocuklar için kod yazma programı

Microsoft, "Hour of Code" etkinliği ile 5-12 yaş aralığındaki çocuklara kod yazma hevesi aşılayacak
04 Aralık 2014 Perşembe 10:53

8-13 Aralık 2014'te gerçekleştirilecek "Hour of Code" etkinliğinin detayları Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen ve Yazılım Geliştirme Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda paylaşıldı.

Özmen, Türkiye'nin geleceğini bugünden ele almak adına önemli bir adım attıklarını belirterek, etkinlik çerçevesinde Microsoft Student Partner'ların bir hafta boyunca Türkiye'nin çeşitli illerinde okullarda Hour of Code etkinlikleri yapacaklarını, çocuklara Touchdevelop ve KODU adlı basit ve eğlenceli programlarla eğitim vereceklerini anlattı.

Özmen, eğitimlerin Elazığ, Kayseri, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Muğla, Amasya, Kütahya, Siirt, Sakarya, Burdur, Erzurum, Tokat ve Şanlıurfa'nın aralarında olduğu birçok ilde, onlarca okulda gerçekleşeceğine işaret ederek, hedeflerinin 1 haftada 5 bin çocuğa ulaşmak, 1 yılda on binlerce çocuğa kod öğretmek olduğunu aktardı.

Tamer Özmen, şunları kaydetti: "Hedefimiz bir hafta boyunca 5 bin çocuğa ulaşmak. Eğitimler bu bir haftanın sonunda da devam edecek. KODU ve Touchdevelop eğitimleri Açık Akademi web sitesine de eklenecek. Böylece çocuklar istedikleri zaman eğitim almaya, bilgilerini geliştirmeye devam edebilecekler. Hedef 1 yılda on binlerce öğrenciye küçük programlar yazmayı öğretmek. Bunun için okullarla da yakın çalışıyoruz. Okullarda bu anlamda çok yüksek bir potansiyel var. 50 üniversitedeki Microsoft temsilcileri gönüllü olarak çalışıyor. Günümüzdeki mevcut işlerin yüzde 50'den fazlası bir seviyeye kadar teknolojik yetenek gerektiriyor. Uzmanlara göre bu önümüzdeki 10 yılda yüzde 77'ye çıkacak. Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanında eğitim gören kızlar diğer disiplinlere göre yüzde 33 daha fazla kazanıyor."

"Hour of Code" 75 ülkede

Cavit Yantaç da 75 ülkede 40 milyondan fazla kişiye ulaşan etkinlikte, 2015 hedefinin 100 milyon kişi olduğunu belirterek, "Hour of Code projesinin ilk aşamada ABD sınırları içinde 10 milyon kişiye ulaşması hedefleniyordu. Proje 75 ülkeye yayılarak 40 milyon öğrenciyi ilk kod yazma deneyimiyle tanıştırdı" dedi.

Etkinliğin, geçen yıl sadece 5 gün içinde 15 milyon kullanıcıya ulaşarak dünyada bu kadar çok sayıda kişiye en hızlı ulaşan girişim olduğu bilgisini veren Yantaç, etkinlik kapsamında Microsoft'un, kamu ve eğitim kurumlarının büyük destek verdiği projede 2015 yılında 100 milyon öğrenciye bilgisayar bilimleri heyecanını aşılamayı ve ilk kodlarını yazdırmayı hedeflediğini anlattı.

Yantaç, şunları kaydetti: "Böylece inovasyona dayalı fikirlerini hayata geçirmeleri için ilk adımı atmalarına yardımcı oluyoruz. Teknolojinin getirdiği potansiyelden yararlanabilmek için teknolojinin dilinden anlayan gençlere ihtiyacımız var. Kod öğrenmek, teknolojinin geleceğine yön vermek anlamına geliyor. Teknolojiyi yalnızca tüketen değil, üreten bir Türkiye için çalışıyoruz. Türkiye'nin teknoloji tüketenden, teknoloji üreten ve ihraç eden bir ekonomiye dönüşümü için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bunun ancak eğitimle mümkün olduğuna inanıyoruz."

Yantaç, 2012 yılında Türkiye'nin ilk çevrimiçi uygulama geliştirme okulu Açık Akademi'yi hayata geçirerek bugüne kadar 150 binden fazla kişiye eğitim verdiklerini hatırlatarak, yaklaşık 4 bin kişinin Açık Akademi eğitimlerini tamamlayıp mezun olduğu, alınan eğitimler sayesinde 1.000'in üzerinde uygulamanın Windows Mağazası'nda yerini aldığını anlattı.

Yaptıkları çalışmalar ve gösterdikleri çabalarla Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda, ülkenin bir teknoloji üssü ve inovasyon merkezi olmasına öncülük etmeyi, hayallerini gerçeğe, girişimcileri liderler ligine, toplumu refaha taşımayı hedeflediklerini belirten Yantaç, "Kod yazmak, bilgisayar kullanmayı öğrenmek bireylere geleceği şekillendirme gücü veriyor. Bulundukları topluma yön vermelerini sağlıyor" dedi.

Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.

Etiketler: microsoft çocuk kodlama mgd haber güncel m041028

FACEBOOK

YORUMLAR

TOPLULUK

YORUMLAR (0)

Yorum yapabilmek için üye olmalı ve giriş yapmalısınız.

Üye Olun Giriş Yapın

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans, en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.