İspanya genelinde dün akşam 30 kentte ''Burgos'a destek gösterileri'' düzenlendi.
Gösteriler, İspanya'nın kuzeyindeki Burgos kentindeki Gamonal mahallesinde 10 Ocak'tan bu yana devam eden halk protestoları sonrasında Belediye Başkanı Javier Lacalle'in yeni bir bulvar olmayacağını açıklamasına rağmen yapıldı. Protestolar, 8 milyon avroluk bulvar projesini iptal ettirtti ancak gösteriler sona ermedi.
''Burgos'a destek'' gösterileri, İspanya'da ekonomik krizin etkisiyle 2011 yılında kendiliğinden oluşan ve ''Öfkeliler'' olarak adlandırılan halk hareketinin meydana getirdiği yeni örgütlerden olan 25S'nin çağrısıyla düzenlendi.
Gece boyunca süren gösterilerde çıkan şiddet olaylarından dolayı Madrid'de 5, Barcelona ve Alicante'de 3'er, Zaragoza ve Valencia'da 4'er kişi olmak üzere 19 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. ''Burgos'a destek'' gösterileri, son 1 haftadır Burgos ve Madrid'deki protestolarda gözaltına alınıp, şartlı serbest bırakılanlar hakkındaki yasal işlemin tamamen kaldırılması talebinde yoğunlaştı.
Bu arada Burgos'daki gelişmelere benzer şekilde, ülkenin kuzeyindeki Santander kentinde belediye tarafından yapılmak istenen şehir merkezindeki büyük bir projenin bölge halkı tarafından protesto edilmesi dikkati çekti.
Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.
Etiketler: İspanya Burgos'a destek gösterileri 19 kişi gözaltına alındı
FACEBOOK
TOPLULUKBu habere yorum yapan ilk siz olun!
Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans,
en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve
öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.