MAGAZİN GAZETE DERGİ TV | Türkiye'nin En Kolay Okunan Haber Magazin Sitesi

21 Kasım 2024 Perşembe 19:15
Chrome Kullanıyorsanız:
1.Tarayıcınızın sağ üstündeki, şuna benzeyen düğmeye tıklayın:
2.Options veya Seçenekler yazan kısma tıklayın.
3.Home Page veya Ana sayfa yazan kısma sitemizin adresini yapıştırın ve kaydedin.

Firefox Kullanıyorsanız:
Sitemizin adresinin tamamını seçin ve tutup anasayfa düğmesine sürükleyin.

Anasayfa düğmesi genelde şöyle görünür:

ANASAYFA SAĞLIK ANNE & ÇOCUK Horlayan çocuğun büyümesi riskli

Görüş ve Düşünceleriniz?

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhattapları tarafından dava açılabilmektedir.

NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Horlayan çocuğun büyümesi riskli

Çocuk büyümesinde sağlıklı bir uykunun fiziksel yenilenmeye, beyin gelişimine ve hafızaya etkisinin çok önemi var.
18 Şubat 2014 Salı 10:40

Kaliteli uykunun çocukların gelişimi açısından büyük önem taşıdığına vurgu yapan Liv Hospital Nöroloji ve Uyku Kliniği Uzmanı Prof. Dr. Derya Karadeniz “Uykunun çocuklarda herhangi bir şekilde bozulması, azalması veya bir uyku hastalığının ortaya çıkması çocuğun hem fiziksel büyümesini yavaşlatır hem de başta okul performansı olmak üzere sosyal becerilerini ve psikolojik gelişimini bozar” diyor.

Uyku bozukluğu olan çocukların, normal çocuklara göre depresyon ve sıkıntıya daha eğilimli olduğunu belirten Karadeniz bu bilgileri veriyor: “Bu çocuklarda, kendileri farkında olmasalar bile, gece uykularının derinleşmesi ve devamlılığı bozulmuştur. Bunun en belirgin sonuçları sabah uyanma güçlüğü, derslerde dikkatlerini toparlayamama, hatta uyuklamalardır. Horlayan ve uyku apne sendromu olan çocuklarda büyümede geri kalır ve uyku bölünmesinin gün içindeki tüm belirtileri görülür. Gündüz uykusu gelen, derslerde başarısı düşen, psikolojik problemlerin başladığı çocuklarda uyku bozukluğu mutlaka sorgulanmalı, gerekirse polisomnografik tetkik yapılarak tedavi edilmelidir.”

UYKU DÜZENİNİ OLUŞTURURKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Çocuklarda uyku düzeninin oluşturulabilmesi için, uykunun yaş ile değişimini bilmenin önemine vurgu yapan Dr. Karadeniz’in bu konuda ailelere önerileri ise şöyle:

“Yenidoğan döneminde, uyku ve uyanıklık 24 saat içinde parçalı bir şekilde dağılmıştır. 6 haftadan itibaren uyku-uyanıklık ritmi oturmaya ve uyku uzun süreli olarak gece yaşanmaya başlar. 6’ncı aya kadar günde iki kez ve kısa süreli uyku ihtiyacı varken, 6. aydan sonra gündüz bir kez ve öğleden sonra kısa süreli uyku gereksinimi söz konusudur. Gündüz öğleden sonra kısa süreli uyku ergenlik dönemine kadar normal bir ihtiyaç olmakla birlikte, okul ve sosyal yaşamın aktifliği nedeni ile maalesef uygulanamaz. Ancak en azından 7 yaşına kadar öğlen uykusunun uyunmasının çocukların bedensel, bilişsel ve duygusal gelişimini önemli ölçüde pozitif yönde etkilediği bilinir. Uyku düzeninin oluşturulmasında, çocuğun doğuşsal olarak sahip olduğu, uyku başlangıç saati, uyku süresi, uyanma eşiği ve uyanma hızı dikkate alınmalıdır.”

Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.

Etiketler: uyku çocuk
İLGİLİ HABERLER

BİLİM ADAMLARI ŞOKTA

Bu köyde seks ve uyku serbest!

Kalaçi köyünde insanlar uzun süreli uyuma hastalığına yakalanıyor ve kalktıklarında ise seks yapmak istiyorlar... devamı...

ACI OLAY

Ceren öğlen uykusundan uyanamadı

Üniversite öğrencisi Ceren, öğle yemeği yedi ve gündüz uykuya daldı, annesi kızını odasında ölü buldu devamı...

ARAŞTIRMA SONUÇLARI

Uykusuzluk yaşlanma sebebi

Araştırmacılar, uyku eksikliği ve ya uykuya dalamama problemleri yaşayanların biyolojik yaşı etkilediğini açıkladı devamı...

1 SAAT UYKU İLE %14 ARTIŞ

Cinsellikte uyku kalitesi

Yayınlanan yeni çalışmaya göre kadınların fazladan uyuduğu her saat cinsel isteği %14 arttırıyor devamı...

UZMANLAR AÇIKLADI

Stres uyku sırasında diş sıktırıyor

Günümüzde özellikle şehir içinde yaşayan ve çalışan insanlarda görülen bruksizm (Diş sıkma), giderek artıyor. devamı...

FACEBOOK

YORUMLAR

TOPLULUK

YORUMLAR (0)

Yorum yapabilmek için üye olmalı ve giriş yapmalısınız.

Üye Olun Giriş Yapın

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans, en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.