İlk bebeğinizi kucağınıza aldığınız günü dün gibi hatırlıyorsunuz. O minik bebeğin hayatınıza yeni bir renk getirdiği kesin. Peki, içinizdeki bu ikinci bebek isteği ne olacak? Bebeğiniz tam büyümeden ona kardeş verme fikri ne kadar doğru?
Bebeğinize kardeş vermek için doğru zaman olduğundan emin değilseniz kendinize birkaç soru sorun ve açıkça cevap verin. İşte, miniğinize kardeş vermeden cevaplamanız gereken ve size yol gösterecek birkaç soru…
İlk bebeğiniz birinci yaşını doldurdu mu
İlk doğumunuzun ardından vücudunuzun kendisini toplaması, eski enerjisine tam anlamıyla kavuşması ve sizin annelik fikrine alışmanız bir yılınızı alabilir. Araştırmalar, doğum yapan yeni annelerin ilk doğumundan sonra aşırı yorgunluk, bitkinlik hissettiğini gösteriyor.
Ayrıca bazı yeni annelerin fiziksel yorgunluğun yanı sıra psikolojik olarak da etkilendiklerini görülebilir. Özellikle çocuk sahibi olmaya hazır olmayan anne adaylarında depresyon belirtileri yaşanabiliyor. Eğer ikinci çocuğunuzu dünyaya getirmeyi düşünüyor ve bu zevki tekrar yaşamak istiyorsanız ilk doğumunuzun üstünden bir yıl geçmesini bekleyin.
Bir yıl içinde siz anneliğe alışmış, vücudunuz da eski gücüne kavuşmuş olacak. Minik bebeğiniz de kendisini yeni, yeni ifade etmeye başlayacaktır. Böylece ikinci doğumunuzun daha sağlıklı geçmesi için önemli bir süre atlatılmış olacaktır.
Neden ikinci bebek istediğinizi biliyor musunuz
Siz ikinci bebeğinizi dünyaya getirmek için çok hevesli olabilirsiniz ama bunun için geçerli sebepleriniz var mı? Bu şirin bebeği neden dünyaya getirmek istiyorsunuz? Bunu kendinize sordunuz mu?
İlk doğumunuzdaki heyecanı, güzel anıları tekrar yaşamak için mi, yoksa ilk bebeğinize kardeş verip büyük bir aile olma isteğinden dolayı mı tekrar anne olmak istiyorsunuz? Nedenlerinizi tam anlamıyla belirleyin ve bunu eşinizle paylaşın. Dünyaya getireceğiniz bebeğinizin size daha fazla sorumluluk yükleyeceğini unutmayın.
Unutmayın, sizin ilginize, sevginize muhtaç ikinci bir bebeği dünyaya getiriyorsunuz. Yaşam koşullarınızı göz önünde bulundurmanızda fayda var.
İlk hamileliğiniz kolay geçti mi
Eğer cevabınız hayır ise ikinci bebek için biraz daha düşünün. Çünkü sizin gibi zor hamilelik geçiren diğer anneler, ikinci hamilelikte zorlandıklarını belirtiyor. Bu yüzden eğer ilk hamileliğinizde ve doğumunuzda zorlandıysanız ikinci bebek için süreyi uzatın ve bekleyin.
Sezaryen oldunuz mu
Önceki doğumunuzda normal doğum yerine sezaryeni seçtiyseniz ikinci bebek için daha sağlıklı bir bedene ihtiyacınız var demektir. Uzmanlar ilk doğumunda sezaryen olmuş annelere ikinci bebek için en az 2 yıl beklemeleri gerektiğini söylüyor.
Babamız hazır mı
İlk bebeğinizin dünyaya gelmesiyle değişen sosyal yaşantınızı farkındasınız. Çalışma saatleriniz, uyku düzeniniz, alışveriş saatleriniz hatta arkadaşlarınızla geçireceğiniz vakitler bile artık belli.
Minik bebeğinize ne kadar zaman harcadığınızın farkında mısınız? İkinci bebeğinizin doğumuyla üzerinizdeki sorumluluklar da iki katına çıkacak.
Siz anne olarak ‘Ben her iki bebeğime de seve seve bakarım. Kendimi bunun için yeterli görüyorum’ diyebilirseniz. Peki ya babamız buna hazır mı? O da kendine sizin kadar güveniyor mu?
Size yardımcı olan, siz bebeğinizin altını değiştirirken ona mama hazırlayan babası bakalım ikinci bebeğin sorumluluğun istiyor mu? Onun adına düşünmeyin. Eşinizle her şeyi açık, açık konuşup bu isteğinizi ona da söyleyin.
İşten çıkınca mutlu olacak mısınız
Çocuk sahibi olmak ve ona iyi bir gelecek hazırlamak için maddi durumunuzun iyi olması gerekiyor. Birçok yeni anne doğumunu yaptıktan sonra bakıcılardan destek alıyor. Kimi aileler de maddi yetersizlikten dolayı bakıcıyı akıllarından bile geçiremiyor. Belki siz de bu durumdan dolayı işinizden ayrılıp çocuğunuza bakacaksınız.
Sosyal yaşantınız bir anda tekdüze olabilir. Hareketli günlük yaşantınız bir anda bitebilir ve siz kendinizi her gün evde bulabilirsiniz. Zaten günlük yaşantınızı ilk çocuğunuza göre organize etmiştiniz. İkincisini düşünürken maddi durumunuzu ve varsa işe dönme olasılığınızı göz önünde bulundurun.
Beklemek için vaktiniz var mı
40 yaşının üstündeki kadınlar doğum için risk taşır. Siz sağlıklı bir hamilelik dönemi geçiriyor olsanız bile, bebeğiniz belki de risk altında olabilir. Eğer 40 yaşına geldiyseniz ve bebek sahibi olmak istiyorsanız öncelikle doktorunuza danışın.
Gereken kontrollerden geçtikten sonra doktorunuzun söylediklerine kulak vererek hareket edin. Eğer hamileliğiniz riskli olacaksa siz ilk çocuğunuzla birlikte olmanın keyfini çıkarın ve ona kocaman sarılın.
Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.
Etiketler: Bebek mgd haber güncel m041028Bu habere yorum yapan ilk siz olun!
Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans,
en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve
öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.