Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, "İnternet mensupları da bundan sonra gazeteci kabul edilecekler. Kanunda yapılan değişiklikle internet basınında kamu reklamlarının ve ilanlarının duyurusunu yapmak üzere Basın İlan Kurumu'na görev veriliyor" dedi.
Atalay, kurum olarak 3 ayda bir farklı şehirlerde toplantılar yaparak kurumun geleceğe dair vizyonunu tartıştıklarını, Büyükşehir Yasası doğrultusunda ilçe gazetelerini geliştirmeye yönelik çalışmaları ele aldıklarını da söyledi.
Atalay, İnternet Medyası Yasa Taslağı yasalaşırsa tıpkı yazılı basın gibi, internet medyasının kamu reklamları ve ilanları ile ilgili kısmını da Basın İlan Kurumunun halledeceğini söyledi.
Basın İlan Kurumunun çalışmalarına devam ettiğini belirten Atalay, "Yeni şubeler açmayı sürdürüyoruz. Yaklaşık 4 yıl önce göreve geldiğimizde 12 olan şube sayımızı 41'e çıkarttık. Son olarak Mardin şubemizi faaliyete geçirdik" dedi. Atalay, fikir işçileri, gazeteciler cemiyetleri, diğer basın kurum ve kuruluşları ile ilgili hizmetlere devam ettiklerini vurgulayarak, "Gazeteciler cemiyetlerimizin başkanları, yönetim kurulları ve diğer kurumlarla kol kola çalışarak, basınımızın sorunlarını çözecek tedbirleri alıyoruz" diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Basın İlan Kurumunu da yakından ilgilendiren İnternet Medyası Yasa Taslağına ilişkin açıklamalarda bulunduğunu anımsatan Atalay, şöyle devam etti:
İNTERNET MEDYASINDA ÖNEMLİ GELİŞMENİN AŞAMASINDAYIZ
"Sayın Başbakan Yardımcımız Arınç'ın da açıkladığı gibi, internet medyası ile ilgili çok önemli bir gelişmenin aşamasındayız. Yasa taslağı hazırlıkları yaklaşık üç yıldır devam ediyor. Taslak, internet medyası çalışanlarını da gazeteci kabul edecek, sarı basın kartı almalarının yanı sıra akreditasyonlarda da kolaylık sağlayacak. İnternet medyasını hukuki zemine oturtacak ve onları da her türlü suç duyurusuna ve benzeri basın özgürlüğü ile ilgili sorunlardan büyük ölçüde koruyacak. Böylece zırh kabul edilebilecek yasal zeminleri olacak. İnternet Medyası Yasa Taslağı yasalaşırsa tıpkı yazılı basın gibi, internet medyasının kamu reklamları ve ilanları ile ilgili kısmını da Basın İlan Kurumu halledecek. Yasa taslağının çalışmaları alt komisyonda kabul edildi. Yasalaşırsa ciddi bir adım atılmış olacak."
YAZILI BASIN HİÇBİR ZAMAN ÖLMEYECEK
Atalay, yazılı basının Türkiye'de hiçbir zaman ölmeyeceğini, yıllarca güçlenerek yaşayacağını düşündüğünü dile getirerek, "Yasa ile çağın yeni atılımlarından biri kabul edilebilecek internet medyası ile ilgili de en azından ciddi bir düzenleme ve standartlar belirlenmiş olacak. İnternet medyamızın geleceği ile ilgili önemli bir adım atılmış oluyor. Hepimize hayırlı olsun" dedi.
Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.
Etiketler: İnternet medyası yasa taslağı Mehmet Atalay Basın İlan Kurumu Bülent Arınç İnternet medyası çalışanlar gazeteci olacakBu habere yorum yapan ilk siz olun!
Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans,
en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve
öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.