Marul ve kıvırcığın yıkanması çoğu zaman zor gelir. Elinizle koparttıktan sonra sirkeli suda 5-10 dakika bekletip suda geçirirseniz parazitlerden kolayca kurtulusunuz.
Salatanın yapraklarını ayırdıktan sonra soğuk suyla yıkayıp önce yaprakları iyice kurulamanız gerekiyor. Bu iyi bir yeşil salata yapmanın en önemli püf noktası çünkü yaprakların üzerinde su kalırsa, bu su salata için hazırladığınız sosu sulandıracağı için lezzetini hafifletecek, aynı zamanda da sos yaprakların üzerinden akıp gideceğinden salatanız lezzetsiz olacaktır. Yaprakları mutfak havlusuyla ya da en kolay kağıt havlu arasında kurulayabilirsiniz. Sakın havluyu yaprakların üzerine bastırıp boğmayın! Son derece nazik davranmanız gerekiyor, yoksa yapraklar ezilir, kıtırlığını kaybeder ve anında pörsür, yani ölür. Salata yapraklarını kağıt havlu üzerine koyun ve sonra diğer havlu ile hafifçe kurulayın. Salata kurutma makinası bu konuda harika iş görüyor.
Yaprakları kuruttuktan sonra şimdi onları doğramaya geldi sıra. Fransızlar bıçağın salatayı öldürdüğüne inandıkları için yaprakları elleriyle parçalar.
Eğer malzemeleri ayrı bir yerde karıştırmayıp tek tek salataya dökecekseniz, önce mutlaka limonu koymanız lazım. İlk zeytinyağını koyarsanız, limon yağlı yaprakların üzerinden kayıp gider ve doğru lezzeti bulabilmeniz için çok karıştırmanız gerekir. Tuzunu da salatayı sofraya getirmeden hemen önce ekmelisiniz. Tuz taze yaprakları yakar ve salatanın kıtırlığını kaybetmesine sebep olur.
Sosu ayrı yerde malzemeyi karıştırarark yapacaksanız kaba önce zeytinyağını koyun. Bir yandan zeytinyağını çatalla çırparken, diğer yandan da taze sıkılmış limonu azar azar zeytinyağına ilave edin. Sos koyu bir kıvam alınca içine arzu ettiğiniz malzemeyi (tuz, hardal, karabiber, sarmısak, sirke) katabilirsiniz. Lezzetine bakın ve ağız tadınıza göre ne eksikse ilave edin. Sosu salataya döktükten sonra 2 kaşıkla karıştırın.
Salataya koyacağınız tuz, yağ ve limonun iyice her tarafına yayılması için bir kapta karıştırın, öyle dökün. Ancak, tuzu, sirke veya limonla eritikten sonra yağını koyalım çünkü yağ tuzun erimesini engeller.
Şayet salatanın sirkesi çok gelirse içine bir parça ekmek içi atın. Ekmek içi sirkenin fazlasını alır. Zeytinyağı ilave ederek yenilir hale getirin.
Marulun yaprakları pörsümüşse bile atmayın. Biraz sıcak suda bırakıp soğuk suda yıkarsak yaprakların tazelendiğini görürsünüz.
Maydanoz ve dereotunu, baş aşağı gelecek şekilde su dolu kavanozda, bozulmadan saklayabilirsiniz.
Salatanıza, birkaç da kıyılmış nane yaprağı ilave ederseniz lezzetinin değiştiğini görürsünüz.
Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.
Etiketler: Salata püf noktaları marul zeytinyağı püf noktasıBu habere yorum yapan ilk siz olun!
Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans,
en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve
öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.