Osmanlı İmparatorluğu döneminde eğlence ve dinlence yeri olan Kağıthane, bugün birçok konut ve karma projelere ev sahipliği yapıyor. Zamanında lalelerin diyarı olarak anılan Kağıthane’nin tarihiyle ilgili olarak en kesin bilgi Evliya Çelebi’ye aittir. Evliya Çelebi 17. yy’da Kağıthane çevresini anlatırken burada harap durumda bir kâğıthane bulunduğunu anlatır. Semtin ve ilçenin adı, bu kâğıthaneden gelmiş olma olasılığı yüksek…1950 yıllarında ağır kimya ve sanayi tesislerinin üssü haline gelen bölge, İstanbul’da, bölge içindeki derelerin de kirlenmesiyle Türkiye’nin kentleşme sürecindeki en kötü örneklerden birini oluşturmuştu.
Hükümetin kentsel dönüşüm politikalarıyla büyük bir değişim sürecine giren Kağıthane, daha bundan birkaç yıl öncesine kadar sanayileşme sonucunda gecekondulaşmış bir görüntüye sahip bir semt iken, dönüşüm politikalarıyla bu görüntü yerini lüks konut, rezidans ve AVM’lere bırakmış durumda.
Yanlış büyüme ve kentleşmeden nasibini alan Kağıthane, geçmiş zamanlarda İstanbul’un en çok tercih edilen bölgelerinden biriydi.
Aşırı sanayileşme ve bu sanayileşmenin getirdiği çarpık kentleşme ve gecekondulaşma bölgenin popülerliğinin azalmasına sebep olmuş ancak, son zamanlardaki yeni konut ve ofis yatırımları tekrar bu semtin gündeme gelmesini sağlamış durumda. Nüfus yoğunluğu bakımından İstanbul ilçeleri arasında 6’ıncı sırada yer alan Kağıthane’nin 3-4 yıl içinde Maslak’a alternatif olması öngörülüyor.
Deniz suyu takviyesiyle Kağıthane Deresi eski görüntüsüne kavuşmaya başlarken, Cendere Vadisi milyon dolarlık projeler içinde en değerli nokta olarak karşımıza çıkıyor.
Çok sayıda konut, ofis ve turizm yatırımına ev sahipliği yapmaya başlayan bölgede Artaş İnşaat, Eroğlu Gayrimenkul, Nef Yapı, Tekfen, Dap Yapı, Sur İnşaat ve İmaj İnşaat gibi inşaat sektörünün önde gelen markalı firmaları gayrimenkul yatırımı yapmış durumda…
Son yıllarda gerçekleştirilen ulaştırma ve alt yapı yatırımları ile çekim merkezi haline gelen bölge tüneller ve metro bağlantıları ile yatırımcıların daha çok ilgisini çekmeye başladı. Bu yatırımlardan bir tanesi de Kabataş-Mahmutbey metro hattı. 25 kilometre uzunluğunda ve 19 istasyondan oluşacak olan projenin 4,5 yıl gibi bir sürede tamamlanması planlanıyor. Proje tamamlandığında bölgede ulaşımın kolaylaşması öngörülüyor.
Lokasyon avantajı
Kağıthane, lokasyon olarak İstanbul’un tam merkezinde yer alıyor. Konut projelerinin yanı sıra ofis/otel ve AVM projeleriyle de dikkat çeken Kağıthane, İstanbul’un en önemli ve en yoğun iş merkezlerinden Levent-Maslak hattına birkaç kilometrelik mesafede yer alıyor. Son zamanlarda çok fazla öne çıkan Büyükdere Caddesi ve Levent, artan talepleri karşılayamadığı için alternatif olarak Kağıthane projeleri gündeme gelirken, birkaç yıla kadar önemli yerleşim noktalarından biri olması bekleniyor.
Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.
Etiketler: Osmanlı İmparatorluğu Kağıthane Evliya Çelebi Hükümet kentsel dönüşüm konut ofis ve turizm ProjeBu habere yorum yapan ilk siz olun!
Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans,
en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve
öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.