Doç. Dr. Kaplan, birinci grup hastaların, kemoterapi ve radyoterapi gibi aktif tedavi alan hastalar olup bu hastalarda uygulanan tedavi bulantı, kusma, halsizlik, iştahsızlık, ishal veya kabızlık gibi yan etkilerine neden olabileceğinden kalori alımında ve sıvı alımında azalmalar olabileceğini ifade etti.
Doç. Dr. Kaplan, “Oruç tutularak, kalori ve sıvı alımı daha da azalacağından tavsiye edilmez. İkinci grup hasta, ileri evre kanser hastaları olup bu grupta da çoğu hastada kilo kaybı ve yetersiz kalori ve sıvı alımı problemi mevcuttur.
Bu nedenle bu grup hastalarda da oruçla kalori ve sıvı açığının daha da artması istenmediğinden oruç tutmaları istenmez.
Yukarıda adı geçen iki grup hasta dışında bir de tedavisi tamamlanmış ve takipte olan hastalar vardır ki, bu hastalar doktorlarına danışmak koşulu ile oruç tutabilirler.
Her koşulda kanser tedavisi gören kişilerin yaz aylarını vücutlarını zorlamadan, bol sıvı alarak, serin ve gölgede yerlerde istirahat ederek geçirmeleri önerilir. Oruç tutmak isterlerse de bu hususlara dikkat etmeleri sağlık açısından yararlı olacaktır” dedi.
Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.
Etiketler: kanser tedavisi kamoterapi oruç ramazan ayı sıvı tüketimi tedavi sağlık mgd haber güncel m041028Bu habere yorum yapan ilk siz olun!
Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans,
en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve
öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.