Kurultayın yapılacağı ana salonda 3 bin 250 koltuk bulunuyor. Siyasi parti temsilcileri ve meslek odalarının da davet edildiği kurultayda, bin 218 delege isimlerine ayrılmış koltuklara oturacak. Ana salona, yaklaşık bin 250 izleyici alınacak. Fuaye, ana ve yan salonlarla kurultayı, yaklaşık 10 bin kişinin izleyebileceği belirtiliyor.
Milletvekilleri, PM üyeleri ve delegelerin yanı sıra kurultayda onur konukları da yerlerini alacak. Gezi olayları, Soma ve Uludere'de hayatını kaybedenlerin yakınları da kurultaya davet edildi.
Kurultayı, 905'e yakın gazeteci takip edecek, ana salonda aktüel kameralara izin verilmeyecek.
-24 sandıkta oy kullanılacak
Alt kattaki fuaye alanında bulunan 40 metrekarelik ekrandan, yaklaşık 6 bin kişi kurultayı takip edebilecek. Salonun değişik yerlerine de ekranlar yerleştirildi.
Kurultayın teması, "Birlik ve kardeşlik", "CHP'de demokrasi, Türkiye'de demokrasi", "Ülkede özgürlük, ülkede hukuk devletinin egemen olması" olarak belirlendi.
Basın mensupları, kendilerine ayrılan odalarda kurultayı takip ediyor.
Öte yandan genel başkan adaylarının konuşmalarının ardından daha önce hazırlanan yan salonda oy kullanma işlemi gerçekleştirilecek. Delegeler 24 sandıkta oyunu kullanacak.
KEMAL DERVİŞ ÖNERİYİ KABUL ETMEDİ
CHP eski milletvekili, ekonomist Kemal Derviş, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Kılıçdaroğlu’nun PM teklifini kabul etmedi. CHP Lideri, Türkiye’nin ilk Kamu Güvenliği Müsteşarı Büyükelçi Murat Özçelik’e PM üyeliği teklifi götürdü ancak Özçelik’in, “Kendimi PM’ye bağlamak istemem. Danışmanınız olarak çalışabilirim” dediği öğrenildi.
İddialara göre Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ile yollarını ayırma kararı alırsa, İstanbul Milletvekili Osman Korutürk’ü yeniden MYK’ya taşıyabilir.