MAGAZİN GAZETE DERGİ TV | Türkiye'nin En Kolay Okunan Haber Magazin Sitesi

25 Kasım 2024 Pazartesi 04:01
Chrome Kullanıyorsanız:
1.Tarayıcınızın sağ üstündeki, şuna benzeyen düğmeye tıklayın:
2.Options veya Seçenekler yazan kısma tıklayın.
3.Home Page veya Ana sayfa yazan kısma sitemizin adresini yapıştırın ve kaydedin.

Firefox Kullanıyorsanız:
Sitemizin adresinin tamamını seçin ve tutup anasayfa düğmesine sürükleyin.

Anasayfa düğmesi genelde şöyle görünür:

ANASAYFA GÜNDEM GÜNCEL 'Milletimizden özür diliyorum'

Görüş ve Düşünceleriniz?

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhattapları tarafından dava açılabilmektedir.

'Milletimizden özür diliyorum'

Çiçek, "Meclis bu görüntüyü hak etmiyor. Bundan dolayı da milletimizden özür diliyorum" dedi.
24 Ocak 2014 Cuma 17:39

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis'te gazetecilere yaptığı açıklamada, dün TBMM Genel Kurulu'da meydana gelen olaydan dolayı üzüldüğünü ifade etti. 

Yaşananların, Meclis'in itibarı, gelenekleri açısından hiçbir şekilde tasvip edilemeyeceğini belirten Çiçek, "Temenni ederim ki daha önce de bu temenniyi ve çağrıları yaptık, bu son olsun. Bir daha bu sıkıntılar yaşanmasın," diye konuştu. 

Meclislerin, her şeyin özgürce konuşulduğu, temiz bir bir dil, temiz bir üslup ve düzgün bir Türkçe ile konuşmaların yapıldığı mekanlar olduğuna dikkati çeken Çiçek, "Kavga hiçbir mekanda tasvip edilmez, Meclis'te asla tasvip edilmez. Onun için meydana gelen olay sebebiyle bir defa daha üzüntü duyuyorum. Meclis bu görüntüyü hak etmiyor. Bundan dolayı da milletimizden özür diliyorum," değerlendirmesinde bulundu.

Bugün, Meclis'te grubu bulunan dört siyasi partinin grup başkanvekilleriyle yaptığı toplantıda, bu konunun da görüşüldüğünü belirten Çiçek, şöyle devam etti:

"Hepimizin mutabık kaldığı husus, bu görüntülerin bir daha yaşanmamasıdır. Bunun için ne yapılabilir, uygulamadaki farklılıklar nelerdir, bunlarla ilgili olarak bizim zaten daha evvel bir çalışmamız vardı.

Bu çalışmaya son zamanlarda yaşadıklarımızı da eklemek suretiyle, kendilerine Salı gününe kadar bir bilgi sunacağız. Sonra da sayın grup başkanvekilleri hem de Meclis Başkanvekillerimizle bir toplantı gerçekleştireceğiz.

Hakikaten bu hepimizi rahatsız ediyor. Sözün kötüsünü kim söylerse söylesin, fiilin kötüsünü kim yaparsa yapsın, hepimizin ortak tavır olması gerekiyor. Kişiye göre farklı bir tutum izleyemeyiz."

"HSYK düzenlemesi"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, HSYK ile ilgili düzenlemeye ilişkin, "Bu kanun, sorunu kökten çözen bir kanun değil. Bu sorun kanunla kalıcı bir çözüme kavuşmaz. Bu sorun Anayasa değişikliği ile kalıcı bir şekilde çözülür," dedi.

Çiçek, Meclis'te gazetecilere yaptığı açıklamada, TBMM'de grubu bulunan dört siyasi partinin grup başkanvekilleriyle yaptığı toplantıda, HSYK'ya ilişkin düzenlemenin ve bu konudaki tartışmaların da konuşulduğunu söyledi.

Cemil Çiçek, TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden teklifin bugün HSYK ile ilgili olmayan ilk 22 maddesinin görüşüleceğini ve diğer bölümün mevcut haliyle bırakılacağını belirterek, önümüzdeki hafta Salı günü bu konunun Genel Kurul gündemine gelmemiş olacağını kaydetti. 

Söz konusu toplantıda konuyla ilgili açıkladığı görüşlerini anlatan Çiçek, şöyle devam etti:

"Bugün kendilerine yaptığım esas teklif şudur: Ben bu teklifi daha evvel de yaptım. Bu kanun, sorunu kökten çözen bir kanun değil. Bu sorun kanunla kalıcı bir çözüme kavuşmaz. Bu sorun Anayasa değişikliği ile kalıcı bir şekilde çözülür. Bu görüşümü de daha evvel ifade ettim. Teklifle ilgili ben bir şey söyleyemem. Bu, Genel Kurul'un takdirinde. Ama konuyla ilgili olarak, eğer bu sorun kalıcı olarak çözülecekse en önemli çözüm Anayasada gerekli değişikliği yapmaktır. 

Burada da elimizde çok önemli bir imkan var. Dört siyasi partinin, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda teklif ettiği ve üzerinde yüzde 98 uzlaştığı bir metin var. Bunu esas alarak, ufak tefek bir iki değişiklik kalmıştı orada, bunlar üzerinden bir değişiklik yapmak suretiyle bu konuyu Türkiye'nin gündeminden uzunca bir süre çıkarmış oluruz.

Meclis'ten çıkan 2010'daki seçim usulü, Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararıyla değişince karşımıza yargının çıkardığı bir problem var. Bu problemi biz bu kanunla çözmeye çalışıyoruz. Bu kanun kalıcı olarak çözmez. Kalıcı çözüm Anayasa değişikliğidir ve burada da çok önemli ölçüde uzlaşılmıştır. Bu esas alınmak suretiyle bu konuyu Türkiye'nin gündeminden çıkarırız.

Çünkü bu tartışmalar devam ettiği sürece buradan herkes etkileniyor da en fazla iki kesim etkileniyor. Bunlardan bir tanesi yargı kısmıdır. Yargının çok önemli bir kısmı uygulamadaki farklılıklardan, tartışılan konulardan dolayı rahatsız. Türkiye'nin doğusunda, batısında en ücra köşesinde binlerce dosya ile uğraşıp adaleti sağlamaya çalışan hakim, savcı, bu tartışmalardan rahatsızdır.

İkinci kesim ise iş dünyasıdır. Çünkü ekonomik istikrar biraz da siyasi istikrara bağlı. Türkiye'nin istikrarını sürdürmesi tek başına sayısal çoğunlukla olmuyor. Huzur içinde bir toplum. Maalesef son zamanlarda yaşadığımız bu tartışmalar ciddi bir huzursuzluk meydana getirdi. Bunun için bu tartışmaları kanun üzerinde sürdürmek yerine hep birlikte, dört siyasi partimiz bir çaba gösterebilirse; buradan çağrı yapıyorum; o metni esas almak suretiyle onun üzerinden çalışılır, kalıcı bir şekilde biz bu sorunu çözeriz."

Böylece uzlaşma adına da güzel bir örneğin ortaya konulmuş olacağını vurgulayan Çiçek, "Çünkü demokrasinin özünde de uzlaşma kültürü vardır. Bu uzlaşma kültürünü yeterince yerleştiremediğimiz için bunun getirdiği sıkıntıları kanunla çözmeye çalışıyoruz. O çözüm kalıcı bir çözüm olmuyor. Köklü çözüm, Anayasa değişikliğidir. Bunun için de Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndaki arkadaşlarımız gerçekten ciddi bir çaba gösterdi. İnşallah bunun üzerinden bir kalıcı çözümü bulma imkanımız olur. Bugün yaptığımız, öğleden sonraki görüşmelerde de bu konuları görüşmüş olduk. Ümit ederim partilerimiz olumlu cevap verirler," diye konuştu.

Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.

Etiketler: TBMM Başkanı Cemil Çiçek TBMM HSYK Anayasa Uzlaşma Komisyonu
İLGİLİ HABERLER

16,5 SAAT SONRA

İç güvenlik paketi TBMM'den geçti

TBMM Genel Kurulu'nda kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen Kanun Tasarısı kabul edildi. devamı...

ATALAY AÇIKLADI

5 maddelik çözüm paketi TBMM'de

Hükümetin çözüm sürecine yasal dayanak oluşturmak için hazırladığı 5 maddelik çerçeve yasa tasarısı, Meclis’e sunuldu. devamı...

THY'DE BÜYÜK SKANDAL!

Gizli ses kaydı skandalı TBMM'de!

THY Bankosunda yaşanan ve tüm yolcuların bankodaki konuşmalarının gizli ses kaydının yapıldığını ortaya koyan skandal.. devamı...

DÜZENLEMELER

Dershaneler tasarısı TBMM'de

Dershaneler ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. devamı...

FACEBOOK

YORUMLAR

TOPLULUK

YORUMLAR (0)

Yorum yapabilmek için üye olmalı ve giriş yapmalısınız.

Üye Olun Giriş Yapın

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans, en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.