MAGAZİN GAZETE DERGİ TV | Türkiye'nin En Kolay Okunan Haber Magazin Sitesi

21 Kasım 2024 Perşembe 22:55
Chrome Kullanıyorsanız:
1.Tarayıcınızın sağ üstündeki, şuna benzeyen düğmeye tıklayın:
2.Options veya Seçenekler yazan kısma tıklayın.
3.Home Page veya Ana sayfa yazan kısma sitemizin adresini yapıştırın ve kaydedin.

Firefox Kullanıyorsanız:
Sitemizin adresinin tamamını seçin ve tutup anasayfa düğmesine sürükleyin.

Anasayfa düğmesi genelde şöyle görünür:

ANASAYFA YAŞAM SAĞLIK GÜZELLİK Saç kırıkları kabusunuz olmasın!

Görüş ve Düşünceleriniz?

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhattapları tarafından dava açılabilmektedir.

ÖZEN GÖSTERİN

Saç kırıkları kabusunuz olmasın!

Kış aylarında artan saç dökülmesi ve saç kırıklarına karşı yapmanız gerekenler sadece biraz daha fazla özen göstermek.
02 Ocak 2015 Cuma 17:17

Bu mevsimde hemen herkes saçlarındaki kırıklardan şikâyet eder. Özellikle saçları biraz uzun olanlar, ellerine bir tutam  saç alıp, her fırsatta uçlarına dokunur...

Saçlar her mevsimde kırılır ama sonbaharda, kış başında daha fazla farkına varırız.

Ne yapalım, saçımız uzun da olsa, kısa da olsa hepimizin başına gelir böyle şeyler. Sızlanmayla vakit kaybetmeden, hemen onları onarmaya girişmeliyiz.  Saç kırıkların tıbbi adı (trichoptlosis) dir.  Saç tellerinin ucunda koruyucu bir kılıf vardır. O hasar gördüğünde, özellikle kuru ve zayıf saçlar, derisi yüzülmüş tırnaklar gibi çatallanır.

Saçlardaki kırılmanın nedenleri

Saç tellerinin ucundaki koruyucu kılıf gittiyse, onu yeniden oluşturmak mümkün değildir. Size böyle şeyler vaat eden ürünler görürseniz hiç aldanmayın.  

Yapılabilecek tek şey, saçın hasar gören kısmını kesip sağlıklı bölümlerin kendini toparlamasına olanak vermektir. Saçlar uzadıkça saçlı derideki besleyici yağlar uçlara kadar erişmekte zorlanır.

Böylece  saç uçları korumasız ve gıdasız kalarak, zayıflar. Ayrıca uç kısımlar güneşe daha fazla maruz kalır. Diplerine oranla daha yaşlı olduğu için; şampuanlarla, ısıyla, kimyasal işlemler ve  saç kurutma makinesiyle da daha fazla karşılaşmış olur. Kurumaya ve yıpranmaya hak kazanmış olur yani!

Önlemlerinizi alın

Saçlarınızı uzun tutuyorsanız, uçlarını düzenli olarak kestirmeniz gerekir. Alabileceğiniz en etkin önlem budur. Kimyasal işlemlerden, ısıdan ve güneş ışığından elden geldiğince uzak durun. Ayrıca saçınızı aşırı yıkayarak yağsız bırakmayın, onu daima kremle, doğal maskelerle besleyin, nemlendirin.  

Ancak spordan sonra terli de bırakmayın. Çünkü ter saçları bozar. Bir de  saç fırçanızı seçerken dikkatli olun. Onları kullanırken de şefkatli olun. Saçlarınızı kremlemeden taramaya çalışmayın.

Fırçanız nasıl olmalı?

- Ahşap saplı ve doğal kıldan yapılan fırçaları tercih edin

- Plastiğin saçtaki elektriklenmeyi önlemesi için, kaliteli antistatik maddeden yapılmış olmasına dikkat edin.

- Fırçanın kılları değişik boylarda olursa saçları daha güzel tarar.

- Fırçaların, özellikle metal olanların ucuna konulan elektrik giderici küçük toplar, saçların kırılmasını önler. Kullandığımız  saç bakım ürünleri ne kadar kaliteli ve ayrıntılı olursa olsunlar, saçlarımızı besleyen onlar değil, aldığımız gıdalardır.

Saçlarınızı besleyin

Çünkü  saç ancak köklerinden ve kan yoluyla beslenir. Yani saçlarımızı kozmetikler değil, sadece yediklerimiz besler. Saçlarımızın canlı ve sağlıklı olmasını istiyorsak, her şeyden önce beslenmemize dikkat etmeliyiz.  

Yeterince protein, çinko, B 12 vitamini, folik asit ve bakır almalı, sigarayı bırakmalı ve alkol kullanımını azaltmalıyız.

B Vitaminleri: Bira mayası, ciğer, somon balığı, özellikle kuzu eti, tavuk eti, muz, domates salçası, kepekli yiyecekler, baklagiller, başta doğal buğday olmak üzere tohumlarda ve yumurtada bulunur. Buna rağmen B12 eksikliğine çok sık rastlanır.  

Çünkü yiyeceklerdeki B12’nin hazmı, midemizde bulunan ve zamanla salgılanması azalan bir maddeyi gerektirir. Bu nedenle gerekiyorsa vitamin desteği almalısınız.

Demir: Doğal maden suları, badem, avokado, fasulye, kırmızı pancar, mısır gevreği, hurma, yeşil yapraklı sebzeler, ciğer, böbrek, et, yumurta, balık, fındık, midye, şeftali, armut, piliç, kabak, kuru üzüm, pirinç, tahıl, deniz sebzeleri ve istiridyede bol miktarda bulunur.

Çinko: Doğal maden suları, biftek, istiridye, hindi, tahıl ve baklagiller ve tüm lifli yiyeceklerde bulunur.

Folik asit: Ispanak, domates, domates suyu, portakal suyu, ekmek, kepek, kuşkonmaz, enginar, Brüksel lahanası, börülce, ayçiçeği çekirdeği gibi gıdalarda bulunur.

Bakır: Sakatatlar, kabuklu deniz ürünleri, sardalye balığı, fındık, fıstık, badem, mantar, kuru erik, tohumlar, buğday kepeği ve tam tahıl ürünleri en zengin bakır kaynaklarıdır.

Mezoterapi deneyin

Aslolan tüm bu gıdaların ağızdan alınması ve kan dolaşımına karışarak  saç köklerine ulaşmasıdır. Ancak bazı tipteki  saç dökülmelerine veya zayıflamasına karşı, mezoterapi ile  saç derisine besleyici maddeler enjekte ederek yardımcı olmaya çalışırız.  

Bu vitaminler ve mineraller  saç derisinde dolaşımı hızlandırarak saçlara canlılık ve parlaklık kazandır. Mezoterapi saçları bir bakıma gübreler. Seanslar dökülmenin derecesine göre 3 ay ile 1 yıl arasında devam eder

Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.

Etiketler: SAÇ bakım güzellik mgd haber güncel m041028

FACEBOOK

YORUMLAR

TOPLULUK

YORUMLAR (0)

Yorum yapabilmek için üye olmalı ve giriş yapmalısınız.

Üye Olun Giriş Yapın

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans, en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.