Yerel seçimler yaklaşırken il ve ilçeler için adaylarını açıklamak konusunda hızlanan partiler, sosyal medyadaki varlıklarını güçlendirmek için şimdi de fenomenlerin kapısını aşındırmaya başladı.
The Wall Street Journal Türkiye'den Ayşegül Akyarlı Güven'in haberine göre Twitter'da takipçi sayısı 100 binleri aşan fenomenlere gidip "Projelerimi takipçilerinde paylaşır mısın" diye soran siyasi partiler fenomenlerden açıktan destek de istiyor.
Birçok fenomen kendi fikrine ters bir partiyi kesinlikle desteklemeyeceğini ifade ederken, Argostroloji kullanıcı adıyla 559 binden fazla takipçisi olan Eray Efe, "Sırf hazır ve çok takipçili profil satın almak için 200 bin TL bütçe ayıran parti var. Bana da teklif geldi" diyor.
Siyasi partiler harekete geçmiş olsa da fenomenler bu konuda biraz temkinli. Twitter'da Taci_Kalkavan kullanıcı adının sahibi Orçun Ortaç The Wall Street Journal Türkiye'ye siyasi taleplerin aracılar aracılığıyla geldiğini, ancak kendisinin bu teklifleri ücreti bile konuşmadan geri çevirdiğini ifade etti. Ortaç, amacın algı oluşturmak olduğuna dikkat çekerek, "Ben bu konuda partilerin doğru bir strateji kurduğunu düşünüyorum. Yani Twitter üzerinde popüler kullanıcılardan yardım isteyebilirler. Ancak ben onlara kendi hesabım üzerinden destek olamam. Desteğim ancak sosyal medya danışmanlığı şeklinde olabilir" diye konuşuyor. Ortaç'ın takipçi sayısı 236 bini aşıyor.
Wall Street Journal'a konuşan Eray Efe, kendisine tek bir partiden değil, birkaç partiden teklif geldiğini dile getirerek, "Hesabımı satın almak isteyenler de oldu. Ancak bunun için fiyatın çok bol sıfırlı olması gerekir" diye konuştu. Efe, siyasi partilerle işbirliği içine girebileceğini belirtiyor. Ancak buna oldukça net bir sınır koyuyor, "Kendi görüşlerime tamamen karşı bir partiye hesabımı açmam. Projelerini tanıtabilirim. Ama bunun dışında, doğrudan destek olmak gibi bir işbirliğine yanaşmam."
Partiler ve adaylar fenomenlerin kapısını çalarken,siyasiler zaten sosyal medyada oldukça aktif. Örneğin İstanbul'da Belediye Başkanlığı konusunda CHP'den aday gösterileceği konuşulan Mustafa Sarıgül, Foursquare'de yaptığı "I am at İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı" (İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeyim) check-in'iyle çok konuşulmuştu. Ankara'nın Büyükşehir Belediye Başkanı ve yine AKP'nin Ankara adayı olan Melih Gökçek de 1 milyonun üzerinde takipçiye sahip.
Twitter'da fenomenlerin aracılığıyla reklam yapmanın bedeli de giderek yükseliyor. Geçtiğimiz yıl tweet başına ödenen en yüksek bedel 1000 TL olurken, ücret artık 1750 TL'ye çıkmış durumda. Fiyatlardaki bu artış fenomenlerin de hızla artan takipçi sayılarına bağlanıyor. Tek tweet için fiyat yüksek olsa da fenomenlerin tercih ettiği yöntem daha uzun soluklu projeler. Eray Efe, "Ben artık tek tweet atmayı çok tercih etmiyorum. Daha büyük projelere öncelik veriyorum. Zaten büyük firmalar da tek tweetlik reklam anlaşması için değil, büyük proje teklifleriyle geliyorlar" diyor.
Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.
Etiketler: twitter sosyal medya siyasi parti seçim fenomen tweetBu habere yorum yapan ilk siz olun!
Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans,
en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve
öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.