MAGAZİN GAZETE DERGİ TV | Türkiye'nin En Kolay Okunan Haber Magazin Sitesi

15 Temmuz 2026 Çarşamba 08:23
Chrome Kullanıyorsanız:
1.Tarayıcınızın sağ üstündeki, şuna benzeyen düğmeye tıklayın:
2.Options veya Seçenekler yazan kısma tıklayın.
3.Home Page veya Ana sayfa yazan kısma sitemizin adresini yapıştırın ve kaydedin.

Firefox Kullanıyorsanız:
Sitemizin adresinin tamamını seçin ve tutup anasayfa düğmesine sürükleyin.

Anasayfa düğmesi genelde şöyle görünür:

ANASAYFA EKONOMİ SEKTÖREL Tekstilbank Çinliler'e satıldı!

Görüş ve Düşünceleriniz?

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhattapları tarafından dava açılabilmektedir.

% 75,5'LİK HİSSE

Tekstilbank Çinliler'e satıldı!

ICBC, Tekstilbank'ın % 75,5 hissesini aldı. Dünyanın en büyük bankası Türkiye bankacılık sektörüne adım atmış oldu.
29 Nisan 2014 Salı 17:45

Çinli ICBC, Tekstilbank’ın yüzde 75,5 hissesini satın almak üzere anlaştı. ICBC aktif büyüklük açısından dünyanın en büyük bankası konumunda.Böylece dünyanın en büyük bankası Türkiye bankacılık sektörüneadım atmış oldu.

GSD Holding, Tekstil Bankası AŞ’de sahip olduğu yüzde 75,5 paylarını toplam 668,8 milyon TL bedelle Çinli Industrial and Commercial Bank of China’ya (ICBC) satma konusunda anlaştığını bildirdi.

GSD Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, daha önce şirketin ana hissedarı bulunduğu Tekstil Bankası AŞ ilgili olarak bankacılık sektöründeki muhtemel ortaklık, işbirliği ve hisse satışı gibi stratejik opsiyonların tespiti ile değerlendirilmesi amacıyla çalışmalara başlanmasına karar verildiği anımsatıldı.

Açıklamada, Yönetim Kurulu tarafından yetkilendirilen danışman kuruluşlar aracılığıyla yürütülen görüşmeler sonucunda, şirket ile ICBC arasında Tekstil Bankası AŞ’de sahip olunan yüzde 75,5 hissenin ICBC’ye satılması konusunda anlaşmaya varıldığı kaydedildi. TekstilBankası AŞ’nın 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle denetimden geçmiş mali tabloları dikkate alınarakyapılan müzakereler sonucunda, toplam satış bedelinin 668 milyon 810 bin 11,63 lira olarak belirlendiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Söz konusu bedelin işlemin kapanış tarihinden kısa bir süre önceki dönemde gerçekleşen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) alış-satış döviz kuru ortalamasına göre hesaplanarak ABD Doları olarak tahsil edilmesi, ayrıca işlem kapanış tarihi itibariyle Tekstilbank’ın net aktif değerindeki değişimin satışa konu hisse oranında satış bedeline yansıtılmasına karar verildi. Söz konusu bedelin kapanış tarihinden kısa bir süre önceki dönemde gerçekleşen TCMB alış-satış döviz kuru ortalamasına göre hesaplanarak ABD Doları olarak tahsil edilmesini, beyanlar, garantiler, kapanış öncesi taahhüt ve tazminat hükümleri ile alım-satım sözleşmesi için mutat olan diğer hükümleri içeren ve Çin ile Türkiye’deki yetkili mercilerden gerekli izinlerin alınmasıyla geçerlilik kazanacak olan bir hisse alım satım sözleşmesi imzalandı.”

Açıklamada ayrıca, söz konusu hisse satışının önemli nitelikteki işlem kapsamında olması nedeniyle, işlemin bu yılın haziran ayının ilk yarısından geç olmamak üzere yapılacak ilkgenel kurulun onayına sunulacağı dile getirildi. Tekstil Bankası AŞ’nin Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri ilk seansı 1,46 liradan tamamlamıştı. İlk seans kapanışına göreTekstil Bankası AŞ^nin toplam piyasa değeri 613 milyon 200 bin lira seviyesindeydi. 

Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.

Etiketler: Tekstilbank hisse ekonomi Çin
İLGİLİ HABERLER

AVRUPA HİSSELERİ ÇAKILDI

Avrupa hisselerinde en sert düşüş

Avrupa hisseleri, Yunanistan ile kreditörler arası iplerin kopması sonrası, 8 ayın en sert düşüşünü yaşıyor. devamı...

FLAŞ GELİŞME

Bank Asya hisseleri tavan yaptı

TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu)' ye devredilen Bank Asya hisseleri tavan fiyattan açılış yaptı devamı...

PAYINI SATIYOR

Petkim hissesini satıyor

SOCAR Türkiye Petkim şirketindeki payının belli bir kısmını satacağını duyurdu devamı...

ÜRETİME ARA VERİLDİ

Ford Otosan hisseleri düştü

Ford Otosan'da geçtiğimiz hafta başlayan eylemler nedeniyle yaşanan parça ikmali sorununun ardından üretime ara verildi. devamı...

LİDERLİĞİ KAPTIRDI!

Olcay yenilgiyi hissetmişti

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışına havlu atan Beşiktaş'ta büyük bir hayâl kırıklığı yaşanıyor... devamı...

FACEBOOK

YORUMLAR

TOPLULUK

YORUMLAR (0)

Yorum yapabilmek için üye olmalı ve giriş yapmalısınız.

Üye Olun Giriş Yapın

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans, en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.