MAGAZİN GAZETE DERGİ TV | Türkiye'nin En Kolay Okunan Haber Magazin Sitesi

21 Nisan 2026 Salı 17:03
Chrome Kullanıyorsanız:
1.Tarayıcınızın sağ üstündeki, şuna benzeyen düğmeye tıklayın:
2.Options veya Seçenekler yazan kısma tıklayın.
3.Home Page veya Ana sayfa yazan kısma sitemizin adresini yapıştırın ve kaydedin.

Firefox Kullanıyorsanız:
Sitemizin adresinin tamamını seçin ve tutup anasayfa düğmesine sürükleyin.

Anasayfa düğmesi genelde şöyle görünür:

ANASAYFA GÜNDEM DÜNYADAN Ukrayna'da anlaşmaya vardılar

Görüş ve Düşünceleriniz?

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhattapları tarafından dava açılabilmektedir.

ANLAŞMA İMZALANACAK

Ukrayna'da anlaşmaya vardılar

Ukrayna Devlet Başkanı, muhalefet liderleri ve temsilcilerle yapılan görüşmelerde anlaşmaya vardıklarını açıkladı.
21 Şubat 2014 Cuma 09:56

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, muhalefet liderleri ile Avrupa Birliği ve Rusya'nın temsilcileriyle yapılan görüşmelerde anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, tarafların anlaşmayı bugün öğlen saatlerinde imzalayacağı belirtildi.

Muhalefet, anlaşma ile ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmadı.  

Yanukoviç ile muhalefet liderleri arasındaki görüşmeler dün bütün gece devam etmişti. 

Pazarlık sabaha kadar sürdü

Yönetim karşıtı gösterilerde dün 47 kişinin yaşamını yitirdiği Ukrayna'da, Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ile muhalefet liderleri arasındaki görüşmeler sabah saatlerine kadar devam ederken kent merkezinde herhangi bir şiddet olayı yaşanmadı. 

Devlet Başkanlığı Sözcüsü Anna German, Interfax Ukrayna Haber Ajansı'na, muhalefet liderleri ile görüşen Yanukoviç'in "ülkede barışın sağlanması için taviz vereceğini" söyledi. 

Ukrayna parlamentosu ise güvenliğin sağlanması için terör karşıtı eylem düzenlenmesini yasaklayan ve İçişleri Bakanlığı'na bağlı tüm güvenlik güçlerinin üslerine geri dönmelerini öngören bir tasarıyı kabul etti. 

Sabah saatlerinde binlerce protestocu, Bağımsızlık Meydanı'na akın ederken güvenlik güçleri ortalarda görünmüyor. Halk, geceyi meydandaki kamplarda geçiren göstericilere yiyecek ve içme suyu taşıyor.

Ukrayna, 21 Kasım'da Yanukociç'in AB'nin önerdiği Ortaklık Anlaşması ile Derin ve Kapsamlı Serbest Ticaret Anlaşması'nı (DCFTA) geri çevirmesinin ardından başlayan yönetim karşıtı gösterilerde en kanlı haftayı yaşadı. 

Sağlık Bakanlığı, dünkü gösterilerde 47 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Hafta başından bu yana yaşamını yitirenlerin sayısı 77'ye yükseldi. Olaylarda 500'den fazla kişi de yaralandı.

İçişleri Bakanlığı, ölenlerden üçünün polis olduğunu, 28 polisin de yaralandığını belirtti.

67 polis ise göstericiler tarafından rehin alındı. Göstericilerin, rehin alınan polislerin işgal ettikleri belediye binasında tuttuğu öğrenildi. 

Yönetim karşıtı gösteriler 46 milyon nüfusa sahip ülkenin diğer kentlerine de sıçradı. Özellikle ülkenin batısındaki kentlerde yönetim karşıtı gösteriler düzenleniyor. 

İçişleri Bakanlığı, başkentlileri evlerinde kalmaları konusunda uyardı. 

AB bakanlarının temasları devam ediyor

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, Yanukoviç ve muhalefet liderleri ile beş saatten uzun süren toplantının ardından seçim yapılmasını ve yeni bir hükümet kurulmasını ele aldıklarını açıkladı. 

Yanukoviç'le yeniden bir araya gelen AB bakanları, toplantının ardından "Şimdilik, herhangi bir sonuç yok" açıklamasında bulundu. 

Ukrayna'daki gelişmeleri görüşmek için olağanüstü toplanan AB bakanları ise Ukrayna'daki şiddet olaylarının sorumlularına yaptırım uygulama kararı aldı. Karara göre bazı hükümet görevlilerine seyahat yasağı konulacak ve servetleri dondurulacak. 

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama ile telefon görüşmelerinde bulundu. Üç lider, daha fazla kan dökülmemesi için mümkün olan en kısa sürede siyasi bir çözüm bulunması gerektiği konusunda fikir birliğine ulaştı. 

Başkan Obama, Yanukoviç'i Kiev kent merkezindeki askerleri geri çökmesi konusunda uyaran bir açıklama yaptı.

Yanukoviç ile bir telefon görüşmesi yapan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ise ABD'nin şiddet olaylarının sorumlularına yaptırım uygulamaya hazırlandığını söyledi. 

Kremlin'den yapılan açıklamada ise Ukrayna'da yönetim karşıtı gösterilerin silahlı çatışmaya dönüşmesinden duyulan derin kaygı dile getirildi. 

Şiddet olaylarından radikal göstericileri sorumlu tutan Rusya Devlet Başkanı Putin, terör eylemlerine son verilmesi çağrısında bulundu. Putin, arabuluculuk yapması için eski ombudsman Vladimir Lukin'i Ukrayna'ya gönderdi. 

Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.

Etiketler: Ukrayna eylemciler çatışma
İLGİLİ HABERLER

YENİDEN BAŞLADI

Tofaş'ta yine eylem

Tofaş Otomobil Fabrikası'nda iki işçinin işten çıkarılması sebebiyle işçiler tarafından yeniden eylem başladı devamı...

RENAULT İŞÇİLERİ BİTİRDİ!

Fransızlar gelip eylemi bitirdi

Oyak Renault'da sabah 08.00-16.00 vardiyasında çalışan işçiler günler sonra üretimi başlattı devamı...

TİSK GREVE EL ATTI

Eylemcilere ortak çağrı geldi

“İşçilerimizi sağduyu ile davranmaya, işverenin çağrısına kulak vermeye ve eylemleri sona erdirmeye çağırıyoruz." devamı...

OTOMOTİV DEVLERİ ZORDA

İş bırakma eylemine devam

Türkiye’nin otomotiv devi Oyak Renault’ta çalışan işçilerin ücret artışı isteğiyle başlattıkları eylem hala devam ediyor devamı...

VALİLİKLER ALARMA GEÇTİ

Suriyeli mahkumlardan eylem planı

MİT, Şam yönetiminin 7 Haziran seçimleri öncesinde Türkiye’ye yönelik yeni eylem planı hazırladığını bildirerek uyardı. devamı...

FACEBOOK

YORUMLAR

TOPLULUK

YORUMLAR (0)

Yorum yapabilmek için üye olmalı ve giriş yapmalısınız.

Üye Olun Giriş Yapın

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans, en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.